Egypten

Deep South - St.John's- Fury Shoal 2-9 marts 2022

Download produktblad

Pris

12.495kr.

(Inkl. fly)

Stedet med meget interessante og usædvanlige dyk…

Fantastiske rev ved St. Johns og Fury Shoal, gør dykningen her til en meget speciel oplevelse. På denne tur ,har dykkere mulighed for at udforske en række virkelig unikke dykkersteder. Det vil i øvrigt være muligt tage udvalgte certifikater ombord på denne tur, da en af vores instruktører, Jannik Farup, skal med på turen. 

St. Johns

Her får du fantastiske dykkersteder, hvoraf de fleste er meget tæt på hinanden. St. Johns giver en masse variationer af dyk, med drop-offs, tunneller og fantastiske hårdkoral formationer. St John’s Caves og Umm Kharalim, er virkelig unik, og er enhver fotografs drøm med det smukkeste lys, der filtrerer sig igennem de smukke huler.

Med held vil delfiner tilslutte sig til vores dyk, og St. Johns vil altid have en hel speciel plads i din hukommelse.

Fury Shoal

Denne store klynge af rev, tilbyder på uforglemmelige og lette dyk. Fra det nordlige sted Lille Abu Galawa, til dets sydligste sted for Sataya, kan Fury Shoal vise sig at være overraskende. Hvert dykkersted har sin egen unikke oplevelse fra delfiner til fantastiske hårde koral formationer, og ikke at glemme de to små vrag “Tug Boat” & “Yacht”.

Elphinstone

Elphinstone ligger 12 km fra nærmeste land, og ca. 30 km fra Marsa Alam. Stedet er berømt for sit drift-dive, som fører dig langs de vidunderlige dybe vægge, som er rige på koraller. Hvis du er heldig, kan du møde Oceanic whitetip, hammerhajer og revhajer. Elephinstone har fremragende plateauer på både nord- og sydsiden – og du vil få brug for mindst tre dyk for at udforske dette fantastiske dykkersted fuldt ud.

Safaga:

Panorama Reef er et rev der har fået sit navn, fra den panoramiske effekt af sine plateauer og drop-off vægge, og revet er kendt for sin store skoler af barracudaer. Her ses også blue spottet stingrays, delfiner, revhajer og kæmpe morænerAbu Kefan – Det mest sydlige rev på Safaga, er et  virkelig smukt sted,  og som er kendt for sine koral formationer og det pelagiske liv. Hammerhajer ses ofte her. Den gennemsnitlige dybde i dette område er 25 meter.

Salem Express: 

MV Salem Express var et passagerskib, der sank i Rødehavet d. 14 december 1991 . Det er bemærkelsesværdigt på grund af det triste store tab af menneskeliv. Ulykken opstod da hun sank, kort tid efter ,at have ramt et rev. Det er rapporteres, at skibet var drevet ud af kurs pga. kraftig vind. Officielt lyder det, at 470 mennesker mistede livet, men man mener tallet er endnu større. Den enorme tragedie, gør naturligvis dykningen af Salem Express, til en anderledes oplevelse, der kan efterlade varierede indtryk på de fleste dykkere. Hun hviler på styrbordssiden på en flad sandbund i 27 meter dybde, mens den laveste sektion findes på kun 7 meter. På havbunden ligger stadig personlige ejendele som f.eks. håndtasker, en trehjulet cykel, tøj og kufferter. Skibets redningsbåde ligger også på siden af skibets skrog. Dykning af vraget har været til diskussion på grund af de tabte menneskeliv , samt pga. historien bag i nyere tid. Og mange af de lokale mener stedet er “haunted”.Program for din dykkertur

Dag 1: Fly fra Danmark og transfer til båden.
Dag 2: Udsejling 2-3 dyk (inkl. tjekdive)
Dag 3: 3-4 dyk.
Dag 4: 3-4 dyk.
Dag 5: 3-4 dyk. 
Dag 6: 3-4 dyk. 
Dag 7: 2 dyk og indsejling til havnen
Dag 8: Transport til lufthavnen og hjemrejse til Danmark

* bemærk at der på enkelte rejser, kan komme overnatning/ day stay på hotel, såfremt flyafgang ikke passer. Dette bliver naturligvis oplyst inden bookingen af rejsen. 

 * Der tages forbehold for ændringer af ruten, da vi jo aldrig er herre over vind & vejr.