DENNE TUR ER I SAMARBEJDE MED "DK DIVER" & "DYK FOR ALLE
Oplev en perfekt kombination af koralrev og vragdykning..
Wrecks & Reefs.
På denne liveaboard til Egypten, sejler vi ud fra Hurghada med det store flotte skib MV Nouran
På denne liveaboard dykker vi på nogle af de bedste vrag i det nordlige Rødehav, bl.a. det mest kendte vrag i Rødehavet SS Thistlegorm. Du får mulighed for 3 til 4 dyk om dagen i det fantastiske Rødehav, og stort set alt bliver serveret for dig så du kan slappe af og nyde ferien. Til de legesyge kan det oplyses at MV Nouran har vandscootere ombord – Så bare glæd dig! Turen er egnet og gearet til både rekreative og tekniske dykkere.
Vi forventer dykke ved:
Ras Mohammed
Området er et næs, der er formet af ældgamle koraller. Man kan se korallerne bryde frem på havets overflade. Det er ubestrideligt et af de smukkeste steder i det sydlige Sinai. Strømme der fører ud af Aqaba-bugten, gør, at beboerne under vandet i området ganske enkelt er mere exceptionelle. Og mange fiskearter fra de store have kommer ind for at lede efter føde og søge tilflugt. Her er en ufattelig overflod af hårde og bløde koraller, samt store stimer af tun, barracudaer, makreller og endda hajer.
Shark & Yolanda reef
For at nævne et par stykker er revene er “Shark & Yolanda reef” ét af de steder i Rødehavet, hvor man absolut skal dykke. Stærke strømme, der bringer mange forskellige fiskearter ind, gør det til et af de allermest egnede steder til undervandsfotografering.
Shaab el Erg
På “Shaab el Erg” får du chancen for at dykke med delfiner. Det er ikke ualmindeligt at møde store grupper af nysgerrige delfiner, som kommer helt tæt på.
Læs mere om vragene her:
SS Thistlegorm:
Under 2. verdenskrig lå det engelske 126 meter lange fragtskib SS Thistlegorm for anker på et rev tæt ved Suez kanalen. 2 tyske jagerbombefly var netop på vej tilbage til Kreta, fløj forbi og besluttede at angribe. Thistlegorm sank på kort tid, og 9 ud af 41 besætningsmedlemmer mistede livet. Skibet er i dag hvad man nærmest kan kalde for et krigsmuseum. Ombord finder du stadig hele skibets last som er meget velbevaret. Her kan du se motorcykler, ammunition, bomber, rifler, gummistøvler, anti-luftskytskanoner, lastbiler, tankvogne, reservedele til jagerfly og endda 2 store damplokomotiver med tilhørende vand- og kulvogne. Marinelivet omkring dette vrag er spektakulært . Batfisk, muræner, groupers, en berømt beboende gammel skildpadde, masser af barracudas, snappers og stimer af trevally.
SS Thistlegorm er generelt klassificeret som et af de bedste dykkervrag i hele verden.
Abu Nuhas:
Dette rev har kostet flere skibe end nogen andre steder i Rødehavet. Talrige vrag ligger her. Der ligger mindst fire komplette vrag nemlig Chrisoula K, Kimon M, Carnatic og Giannis D. Carnatic er kendt som det smukkeste vrag på Abu Nuhas. Skibet har svingende gardiner af glasfisk boende, groupers, dragefisk og jackfish. Af de skibe, der er mest ‘intakte’, er også værd at nævne Giannis D. Hun huserer scorpionfisk over hele sit vrag med batfish hængende rundt over toppen. Du vil møde jacks og groupers, og store stimer af glasfisk indeni – Meget smukt syn. Dykker man ind i vraget, kan du opleve en meget anderledes følelse af “hvad der er op og ned” – lidt som at træde ind i “hurlumhejhuset”.
Rosalie Möller:
Mange har dykket Thistlegorm, men kun få har dykket på Rosalie Möller som er i samme vægtklasse som SS Thistlegorm. Hvis vejrforhold tillader det, besøger vi vraget. Rosalie skibet blev bygget i Glasgow i 1909 og ligger dybere end Thistlegorm, hvilket kræver du er certificeret til at dykke til mindst 40 meter, da hovedparten ligger på 35 meter. Rosalie Möller blev sænket den 8. oktober 1941, 2 dage efter Thistlegorm. Og vraget er i en bedre stand end Thistlegorm, men har dog ikke samme interessant last.
Dunraven:
Dunraven hviler på en dybde mellem 17 og 30 meter, og er overbevokset med smukke koraller. Pga. en navigationsfejl d. 25. april 1876, lagde hun sig på bunden. Det 77 meter lange fartøj kom fra Liverpool i England, med en last af stål og tømmer, der skulle til Bombay i Indien. Klassiske fotomotiver fra vraget inkluderer de tusindvis glassfisk, der som regel findes inde i skroget, hvor der penetreres med masser af lys udefra. Slutningen af dykket byder på en smuk tur langs det nærliggende rev, hvor man afslutter med det obligatoriske sikkerhedsstop.
Program for dykkerturen
Dag 1
Fly fra Danmark og transfer til båden.
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
* bemærk at der på enkelte rejser, kan komme overnatning/ day stay på hotel, såfremt flyafgang ikke passer. Dette bliver naturligvis oplyst inden bookingen af rejsen, og vil være inkluderet i prisen
* Der tages forbehold for ændringer af ruten, da vi jo aldrig er herre over vind & vejr….
- Direkte Fly tur/retur fra Kastrup el. Århus lufthavn/ til Hurghada lufthavn (ekskl. mad ombord på fly *tilvalg)
- 20. kg. ind tjekket bagage + 5. kg håndbagage
- Visum
- Transfer til/fra lufthavn/båd
- 7 nætter på båden
- Alle måltider på båden inkl. snacks, vand, sodavand, kaffe & the
- Wi-Fi på båden
- 12 liters flasker
- Bly
- Nitrox (12-15 L)
- 6 dages dykning med 3-4 dyk pr. dag (Første/sidste dag 2 dyk)
- Alle afgifter (Inkl. fuelcharge)
- Lokale/danske guider
- Evt. dagsophold på hotel, såfremt flyafgang er sen
- Gebyr til rejsegarantifonden
- Private rejseforsikringer
- Evt. Corona test i lokal lufthavn. (men denne vil vi være behjælpelig med)
- Evt, leje af udstyr
- Ekstra dykkerkuffert. Kan tilkøbes.
- Nitrox/Oxygen til dobbeltsæt el. rebreather
- Alkohol på båden
- Drikkepenge til personalet på båden