Håndtering af Covid-19

Hos Emocean Travel følger vi myndighedernes anbefalinger, og holder os løbende opdateret i udviklingen. Emocean Travel er desuden medlem af rejsegarantifonden. 

Rejsebetingelser

Hvordan er jeg stillet, hvis jeg køber en rejse nu?

De fleste rejseforsikringer dækker nu pandemier. Vi opfordre dig til at kontakte dit rejseforsikringsselskab herom. Du er også velkommen til at kontakte Emocean Travel, da vi kan være behjælpelig med hvilket selskaber vi véd dækker i tilfælde af pandemi.

Hvad skal jeg tænke på, hvis jeg vil rejse til sommer eller efteråret?

De fleste lande kræver i øjeblikket en negativ COVID-19 test for at kunne rejse ind i landet. Denne test skal du kunne fremvise ved afrejsen. Nogle lande kræver også dette, selvom du er vaccineret. Mange lande kræver desuden, at du udfylder en såkaldt indrejseformular.

Inden din rejse, anbefaler vi som altid, at du gennemgår din rejseforsikring og sikrer, at du er fuldt dækket. Det er også vigtigt, at du frem til afrejsen holder dig informeret om, hvad der gælder for det netop det land, som du skal rejse til. På udenrigsministeriets hjemmeside, kan du finde svar på de forskellige restriktioner i det pågældende land. Der kan ske ændringer med kort varsel. Krav og anbefalinger kan blive fjernet, mens andre restriktioner kan blive tilføjet.

Kan jeg rejse, hvis jeg ikke er vaccineret?

Ja, det kan du. Ifølge genåbningsplanen for rejser til udlandet, kan du rejse frit til andre lande. Flere lande kræver dog en negativ COVID-19 test ved indrejse, og for nogle lande gælder dette også, selvom du er vaccineret.

Hvad sker der, hvis jeg bliver testet positiv for COVID-19 inden afrejse – kan jeg da afbestille rejsen og få pengene tilbage for min rejse? Og hvad med mine medrejsende?

Hvis du eller nogle af dine medrejsende bliver testet positiv, kan du ikke rejse. Så skal du ringe til os, så vi kan hjælpe dig med at afbestille rejsen. Du skal sørge for, at tjekke op med din rejseforsikring/afbestillingsforsikring, så du er sikker på de dækker for sygdom der også omhandler COVID-19. (hvilket de fleste selskaber gør)

Kan jeg rejse til et ”orange” land?

Er du vaccineret : Så Ja! Færdigvaccinerede og deres medrejsende børn under 18 år, samt tidligere smittede med fast bopæl i Danmark, er undtaget restriktionerne for orange områder. Du kan derfor rejse frit til et orange land.

Hvis ikke du er vaccineret, så kan du også rejse til et orange område. De fleste lande kræver blot en negativ pcr-test, der max. er 72 timer gammel. Når du skal rejse hjem igen, fra et orange land, kræver Danmark en test der er max. 48 timer gammel. Emocean Travel vil være behjælpelige med hvor og hvordan denne test kan udføres på den pågældende destination inden afrejse. I skrivende stund, er reglen endnu, at man opfordres til, at gå i selv-isolation, når man kommer hjem fra et orange område. På 4-dagen opfordres man igen til at tage en test. (en såkaldt lyn-test er accepteret fra myndighedernes side) hvorefter man må afbryde sin isolation (i så fald den er negativ naturligvis)

Kan det være nok med en attest på, at man har antistoffer mod COVID-19?

I øjeblikket kræver de fleste lande, at du kan fremvise en negativ COVID-19 test for at kunne rejse ind i landet. Nogle lande kræver også dette, selvom du har antistoffer eller er vaccineret. Emocean Travel følger situationen tæt, og vil oplyse så snart der er nye tiltag herom på dit rejsemål.

Hvad sker der, hvis det rejsemål, som jeg skal rejse til, ændrer indrejsekravene? Hvordan får jeg information om, hvad jeg skal gøre inden min rejse?

Inden din afrejse vil du modtage en mail fra os, med et link til den opdaterede information, hvor du kan se, hvilke krav der gælder for netop det land og rejsemål, som du skal rejse til. (Dette er dog kun hvis der er ændringer)