Egypten

Nord & Dahab

Afgang

Ugentligt

Antal dage

8 Dage

Sæson

Hele året

Højdepunkter

Blue hole & vrag

Blue hole….og masser af jern

Ruten inkluderer nogle af de bedste vrag i Det Røde Hav, herunder det undersøiske museum: ss Thistlegorm. Vi krydser over til det fantastiske beskyttede område ved Ras Mohamed. Vi besøger desuden Tiranen som er synlig fra overfladen og opkaldt efter den britiske kartograf ved samme navn. På Tiranen møder man ofte forskellige revhajer, skildpadder og andre store fisk, og her bør du altid holde øje ud i det blå.

Blue hole & Canyon

På turen besøger vi kendte steder som Blue Hole og Canyon, som er et stort 70 m bredt hul inden for koralrevet, der går ned til 80 m og med en 30 m lang bue til det åbne hav på bunden. Det er et fantastisk dykkersted for alle dykkere med dejligt koralrev liv. Tech-dykkere fra hele verden kommer til Dahab for at dykke Blue Hole, men alle certificerede dykkere, kan nyde dykningen her.

Dolphin House

Her vil du med høj sandsynlighed svømme med store grupper af delfiner. Revet er formet som en hestesko, og Dolphin House er et let, lyst dykkested.

Jackson Reef

Dette rev ligger på det nordligste del af Tiranstrædet. De stejle koralvægge ved revet er blandt de bedste i Sinai-området. Hvis du er heldig kan der ses hammerhajer ude i det blå. På revets nordside, står vraget af et grundstødt fragtskib, som en advarsel til alle skibe i det travle Tiranstræde. Det meste af vraget er ribbet, så det faktisk kun er skelettet der er tilbage. De stejle koralvægge ved Jackson Reef er blandt de flotteste i Sinai-området. Her vokser hård og blødkoraller i flotte mængder. Enorme viftekoraller, piskekoraller og sorte koraller gør dykket til en flot oplevelse.

Tiranstrædet

 Den stærke strøm i Tiranstrædet bringer masser af næring til revfisk og stimefisk. Det lokker dog også de større pelagiske fisk ind til revet, og her findes store stimer af barracudaer , og hvis du er heldig kan her opleves flere forskellige slags hajer.
 

SS Thistlegorm:

Under 2. verdenskrig lå det engelske 126 meter lange fragtskib SS Thistlegorm for anker på et rev tæt ved Suez kanalen.  2 tyske jagerbombefly var netop på vej tilbage til Kreta, fløj forbi og besluttede at angribe. Thistlegorm sank på kort tid, og 9 ud af 41 besætningsmedlemmer mistede livet. Skibet er i dag hvad man nærmest kan kalde for et krigsmuseum. Ombord finder du stadig hele skibets last som er meget velbevaret. Her kan du se motorcykler, ammunition, bomber, rifler, gummistøvler, anti-luftskytskanoner, lastbiler, tankvogne, reservedele til jagerfly og endda 2 store damplokomotiver med tilhørende vand- og kulvogne.  Marinelivet omkring dette vrag er spektakulært . Batfisk, muræner, groupers, en berømt beboende gammel skildpadde, masser af barracudas, snappers og stimer af trevally.

SS Thistlegorm er generelt klassificeret som et af de bedste dykkervrag i hele verden.

Abu Nuhas: 

Dette rev har kostet flere skibe end nogen andre steder i Rødehavet. Talrige vrag ligger her. Der ligger mindst fire komplette vrag nemlig Chrisoula K, Kimon M, Carnatic og Giannis D. Carnatic er kendt som det smukkeste vrag på Abu Nuhas. Skibet har svingende gardiner af glasfisk boende, groupers, dragefisk og jackfish. Af de skibe, der er mest ‘intakte’, er også værd at nævne Giannis D. Hun huserer scorpionfisk over hele sit vrag med batfish hængende rundt over toppen. Du vil møde jacks og groupers, og store stimer af glasfisk indeni – Meget smukt syn. Dykker man ind i vraget, kan du opleve en meget anderledes følelse af  “hvad der er op og ned” – lidt som at træde ind i “hurlumhejhuset”.

Rosalie Möller: 

Mange har dykket Thistlegorm, men kun få har dykket på Rosalie Möller som er i samme vægtklasse som SS Thistlegorm. Hvis vejrforhold tillader det, besøger vi vraget. Rosalie skibet blev bygget i Glasgow i 1909 og ligger dybere end Thistlegorm, hvilket kræver du er certificeret til at dykke til mindst 40 meter, da hovedparten ligger på 35 meter.  Rosalie Möller blev sænket den 8. oktober 1941, 2 dage efter Thistlegorm. Og vraget er i en bedre stand end Thistlegorm, men har dog ikke samme interessant last.

Dunraven:

Dunraven hviler på en dybde mellem 17 og 30 meter, og er overbevokset med smukke koraller. Pga. en navigationsfejl d. 25. april 1876, lagde hun sig på bunden. Det 77 meter lange fartøj kom fra Liverpool i England, med en last af stål og tømmer, der skulle til Bombay i Indien. Klassiske fotomotiver fra vraget inkluderer de tusindvis glassfisk, der som regel findes inde i skroget, hvor der penetreres med masser af lys udefra. Slutningen af dykket byder på en smuk tur langs det nærliggende rev, hvor man afslutter med det obligatoriske sikkerhedsstop.

Program for dykkerturen

Dag 1: Fly fra Danmark og transfer til båden.
Dag 2: Udsejling 2-3 dyk (inkl. tjekdive)
Dag 3: 3-4 dyk.
Dag 4: 3-4 dyk.
Dag 5: 3-4 dyk. 
Dag 6: 3-4 dyk. 
Dag 7: 2 dyk og indsejling til havnen
Dag 8: Transport til lufthavnen og hjemrejse til Danmark

* bemærk at der på enkelte rejser, kan komme overnatning/ day stay på hotel, såfremt flyafgang ikke passer. Dette bliver naturligvis oplyst inden bookingen af rejsen og vil være inkluderet i prisen. 

 * Der tages forbehold for ændringer af ruten, da vi jo aldrig er herre over vind & vejr. 

Oplev den afslappende atmosfære på Liveaboard

Turene er generelt lavet for dykkere, hvor der er fuld fokus på dykning, afslapning og ikke mindst, en rigtig god måde at møde andre dykkere på, som jo deler ens egen interesse.

Når man er på liveaboard har man meget tid til at slappe af og lade op imellem dykkene. Du vil komme helt ned i gear på en liveaboard, hvilket er en del af charmen. Du skal intet andet end at lade os sejle dig fra det ene fantastiske dykkersted til det næste, og blot nyde de spændende dyk. 

Maden om bord er altid god og varierende. Buffeten har et stort udvalg af kød, fjerkræ, fisk, pasta, ris, grøntsager og forskellige salater. Friske frugter og små snacks er til rådighed hele dagen. Er du vegetar, eller har andre specielle ønsker, bedes du fortælle herom ved bookingen, så vi kan give kokken besked. Vand, sodavand, te, kaffe & snacks er inkluderet og tilgængelig 24 timer i døgnet – Alkohol kan købes på båden.

Alle kahytter/værelser har eget bad/toilet & aircondition med plads til 2 personer. 

På øverste etage findes soldækket, med rig mulighed for solbadning og afslapning. I det store loungeområde, man altid kan blive nedkølet hvis behovet opstår. 

Det er ikke helt uden grund, atEat sleep dive repeat” er mottoet på en Liveaboard. 

Pris

Fra *

12.495kr.

(Inkl. fly)

* prisen kan svinge en smule begge veje, alt efter hvilken periode

• Fly tur/retur Kastrup Lufthavn til Hurghada 

• Visum 

• Transfer fra lufthaven til båden

• 7 nætter på båden

• Alle måltider på båden inkl. snacks, vand, sodavand, kaffe & the

• Wi-Fi på båden

• 12 liters flasker 

• Bly

• Nitrox 

• 6 dages dykning med 3-4 dyk pr. dag (Første/sidste dag 2 dyk)

• Alle afgifter (Inkl. fuel charge)

• Lokale/danske guider

• Evt. dagsophold på hotel, såfremt flyafgang ikke passer

•Private rejseforsikringer

• Evt. Corona test i lokal lufthavn. (men denne vil vi være behjælpelig med) 

• Evt, leje af udstyr

• Alkohol på båden

• Drikkepenge til personalet på båden

Om ruten:

Egnet for nybegyndere
76%
Smukke koralrev
94%
Chance for store dyr
35%
Dykke på vrag
80%
Egnet for snorklere
97%
Teknisk dykning
73%

Med EmoceanTravel :

-kommer du kun på rejsemål som vi selv besøgt

-kender du prisen. Til forskel fra andre rejseudbydere, kommer der ingen overraskelser eller skjulte gebyrer.

-er prisen altid konkurrencedygtig, hvilket er årsagen til, at vi kan tilbyde prisgaranti

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at sende os en besked, hvor vi vil være klar til at hjælpe dig.

Kommende ture

2- 9 marts 2022

Smuk huledykning ved St. Johns og smukke rev i Fury Shoal, gør dykningen her til en speciel oplevelse. 

Egypten

12.495,-

16 - 23 oktober 2022

En af de mest populære liveaboards i Rødehavet. Den såkaldte BDE-rute… SKAL OPLEVES!

Egypten

13.995,-

16- 30 oktober 2022

Dyk det meste af Egyptens sydligste punkt. Du får her dobbelt-up i blærede loggede dyk 

Egypten

24.495,-

Yoga på luxus båd (7 dage)

COMING SOON !

Stå op til solopgang og dyrk yoga på dækket omgivet af Rødehavet. Der vil også være mulighed for dykning & snorkling. Ren afslapning & velvære. 

Egypten

Ultimative Familieferie

24-31 juli 2022

Egypten

12.495,-

23 - 30 oktober 2023

På denne Liveaboard tager vi langt syd på i Egypten – faktisk ikke ret langt fra grænsen til Sudan…

Egypten

13.995,-

COMING SOON !

Nyd 10 dages dykning på denne tur. Du vil besøge den sydligste del af Sudan, hvor vi bl.a besøger Jacques Cousteau’s    Precontinent II.

Sudan

COMING SOON !

Dette er en teknisk tur specielt designet til at gå ud over de rekreative grænser. Målet er at dykke dele af rev og vrag, der sjældent besøges af dykkere. 

 

Egypten