Nord & Vrag- Grupperejse

Dato

Destination

Båd

Pris

Afgang

25. februar 2024

Dage

8 dage

Sæson

Hele året

Højdepunkter

Vrag

For Tec dykkere & vragtosser..-og for alle niveauer!

Tec trip - North & Wrecks

Velkommen til den ultimative dykkerrejse på Liveaboard i det nordlige Rødehav – en oplevelse skræddersyet til tekniske dykkere og vragentusiaster! 

På denne episke rejse med Red Sea Explores, vil du udforske alle de kendte vrag i Rødehavet, hvor historiens mystik møder den dybe havbund. Fra den første dag ombord vil du mærke spændingen stige, mens du deler passionen for dykning med ligesindede. 

Dyk ned til havets bund og opdag det, der engang var stolte skibe, nu begravet under vandet. Hvert et vrag fortæller en unik historie, og vores erfarne guider vil ledsage dig gennem de fascinerende detaljer af hvert et skib. Føl historiens vingesus og bliv fortryllet af de skatte, der gemmer sig i de rustne vrag. 

På denne tur i Rødehavet er der noget for enhver dykker, uanset om du går til 40 meter eller dybere. Fra Thistlegorms last af krigsmaskineri og Rosalie Mollers stolte skrog, til Salem Express vraget som er fyldt med historie og tragiske minder, der hviler stille på 30 meter.

Læs eksempel på de vrag, som der kan besøges:

VRAGENE:

SS Thistlegorm: 8-30 meter

Under 2. verdenskrig lå det engelske 126 meter lange fragtskib SS Thistlegorm for anker på et rev tæt ved Suez kanalen. 2 tyske jagerbombefly var netop på vej tilbage til Kreta, fløj forbi og besluttede at angribe. Thistlegorm sank på kort tid, og 9 ud af 41 besætningsmedlemmer mistede livet. Skibet er i dag hvad man nærmest kan kalde for et krigsmuseum. Ombord finder du stadig hele skibets last som er meget velbevaret. Her kan du se motorcykler, ammunition, bomber, rifler, gummistøvler, anti-luftskytskanoner, lastbiler, tankvogne, reservedele til jagerfly og endda 2 store damplokomotiver med tilhørende vand- og kulvogne. Marinelivet omkring dette vrag er spektakulært . Batfisk, muræner, groupers, en berømt beboende gammel skildpadde, masser af barracudas, snappers og stimer af trevally.

Dykning på SS Thistlegorm er en unik oplevelse, der bringer dykkere tilbage i tiden. Når man udforsker de forladte lastrum og dæk, kan man næsten forestille sig skibets aktive fortid og forestille sig lasten, der skulle nå frem til tropetrupperne. At være omgivet af den historiske atmosfære vækker en følelse af ærefrygt og respekt for fortidens begivenheder.- SS Thistlegorm er generelt klassificeret som et af de bedste dykkervrag i hele verden.

Salem Express: 27 meter

MV Salem Express var et passagerskib, der sank i Rødehavet d. 14 december 1991 . Det er bemærkelsesværdigt på grund af det triste store tab af menneskeliv. Ulykken opstod da hun sank, kort tid efter ,at have ramt et rev. Det er rapporteres, at skibet var drevet ud af kurs pga. kraftig vind. Officielt lyder det, at 470 mennesker mistede livet, men man mener tallet er endnu større. Den enorme tragedie, gør naturligvis dykningen af Salem Express, til en anderledes oplevelse, der kan efterlade varierede indtryk på de fleste dykkere. Hun hviler på styrbordssiden på en flad sandbund i 27 meter dybde, mens den laveste sektion findes på kun 7 meter. På havbunden ligger stadig personlige ejendele som f.eks. håndtasker, en trehjulet cykel, tøj og kufferter. Skibets redningsbåde ligger også på siden af skibets skrog. Dykning af vraget har været til diskussion på grund af de tabte menneskeliv , samt pga. historien bag i nyere tid. Når dykkere nærmer sig vraget, kan de se den massive færges skrog stige op fra havbunden, næsten intakt, som et dystert monument over den tragiske hændelse. 

Inde i vraget er der mulighed for at udforske de ødelagte kahytter, lastrum og andre rum, hvor der stadig er spor af det liv, der engang fyldte færgen. Men mens det er en fascinerende oplevelse, er det også en dykning, der bærer en følelse af respekt og alvor. Mange mennesker mistede deres liv under forliset. Et dyk der balancerer mellem undervands-eventyr og respekt for den menneskelige historie, der hviler på havets bund – Og mange af de lokale er overbeviste om, at stedet er “haunted”………..

Abu Nuhas: 12-30 meter

Dette rev har kostet flere skibe end nogen andre steder i Rødehavet. Talrige vrag ligger her. Der ligger mindst fire komplette vrag nemlig Chrisoula K, Kimon M, Carnatic og Giannis D. Carnatic er kendt som det smukkeste vrag på Abu Nuhas, der var en britisk passager- og fragtdamper, der sank. Vraget af Carnatic er blevet overgroet med farverige koraller og sponges gennem årene. Skibet er cirka 90 meter langt og tilbyder dykkere en unik mulighed for at udforske en gammel dampbåds strukturer og detaljer.

Giannis D, som er det mest bevarede af vragene, var oprindeligt en lastbåd, der sank i 1983 ud for Abu Nuhas-området. Skibet er omkring 85 meter langt og er blevet overgroet med farverig koraller og en rig undervandsfauna. Når man dykker på Giannis D, får man mulighed for at udforske skibets dæk, broen og lastområdet, hvilket giver en spændende fornemmelse af at udforske en tidligere arbejdende skibsstruktur. Vraget er hjemsted for forskellige marine livsformer, og dykkerne kan se alt fra små fisk til større rovfisk, hvilket gør dykningen endnu mere interessant.

Rosalie Möller : 28-50 meter

Mange har dykket Thistlegorm, men kun få har dykket på Rosalie Möller som er i samme vægtklasse som SS Thistlegorm. Hvis vejrforhold tillader det, besøger vi vraget. Rosalie skibet blev bygget i Glasgow i 1909 og ligger dybere end Thistlegorm, hvilket kræver du er certificeret til at dykke til mindst 40 meter, da hovedparten ligger på 35 meter. Rosalie Möller blev sænket den 8. oktober 1941, 2 dage efter Thistlegorm. Og vraget er i en bedre stand end Thistlegorm, men har dog ikke samme interessant last. Rosalie Möller har en helt specielt lys, stemning og energi. Vraget gemmer på hemmeligheder og historier fra fortiden, og det giver en følelse af at være omringet af det ukendte og det skæbnesvangre- En stemning, der vækker nysgerrighed..

Gulf Fleet: 95-108 meter

Dette er bestemt et vrag for de tekniske dykkere derude. Det dybeste TEC-REC dyk i Det Røde Hav, nedstigningen foretages ned ad væggen af ​​revet, indtil vraget kommer til syne. Vraget ligger oprejst et stort klippefremspring og vinkelret på den nordøstlige spids af Sha’abruhr Umm Qammar-revet i en maksimal dybde på 108 meter. Agterstævnen er placeret i 105 meters højde, hvor ror og propeller kan ses. Toppen af ​​vraget er på 95 meter, hvor der er mulighed for gennemtrængning for at udforske lodshuset. Fra den forreste overbygning på vej agterud til det åbne arbejdsdæk på 86 meter for at tjekke kranerne. Vandlivet er rigeligt her, med bløde koraller, fusilier og en række andre fisk. Opstigningen er for at følge revet væggen op igen, forblive tæt på revet for deco stop. Hvis der er en sydlig strøm, kan en dykker vælge at drive langs væggen for at få et glimt af Colona IV ved det dybeste deco-stop omkring 64-66 meter. Dette dyk kræver, som alle tekniske dyk, ordentlig dykplanlægning og overfladestøtte.

Hvis niveauet, tilmeldinger og interessen er ombord, vil muligheden være at dykke på enkelte af disse vrag:

Fulica: 57-67 m.

Tre Kroner: 65-85 m.

Mystery steamship: 75 m. 

Colona V: 60 m.

Gulf fleet: 100 m.

Program for dykkerturen

Dag 1

Fly fra Danmark og transfer til båden.

Dag 2
Udsejling 2-3 dyk (inkl. tjekdive)
Dag 3
3-4 dyk.
Dag 4
3-4 dyk.
Dag 5
3-4 dyk.
Dag 6
3-4 dyk.
Dag 7
2 dyk og indsejling til havnen.
Dag 8
Transport til lufthavnen og hjemrejse til Danmark.

Turen bliver guidet af den dygtige og anerkendte tecdykker Nikolaj Mattsson. Nikolaj har stor viden inden for både åbent & lukket system, og vil være til rådighed både før og under turen – Dette gælder også hvis du mangler genopfriskning af din tekniske viden!

 

* Der tages forbehold for ændringer af ruten, da vi ikke har kontrol over vind & vejr….

*Der kan opstå ændring, som gør, at der tilbydes en overnatning/day-stay på hotel første el. sidste nat på destinationen. Dette vil være inkluderet i prisen, og i øvrigt helt uden betydning for dykningen, da båden alligevel her, ligger stille i havn.

*En sjælden gang, kan der ske ændring i bådens placering grundet f.eks vejrforhold, som kan medføre, at der kræves bustur nogle timer til el. fra havnen. Dette er naturligvis ligeledes inkluderet i prisen.

Vigtigt om dykning

  • Dykning kræver et minimum af sundhed og fitness, derfor skal du udfylde helbredserklæringen, som skal medbringe på turen.
  • Svarer du ja til spørgsmål 3, 5 og 10, eller et hvilket som helst spørgsmål på side 2 af erklæringen, skal du medbringe en lægeattest, som ikke må være ældre end 12 måneder

Pris

inkl. direkte fly
* prisen kan svinge en smule begge veje, alt efter hvilken periode

Om ruten:

Egnet for begyndere
90%
Smukke koralrev
90%
Chance for store dyr
59%
Dykke på vrag
100%
Egnet for snorklere
50%
Teknisk dykning
100%

Med EmoceanTravel:

-kommer du kun på rejsemål som vi selv har besøgt

-kender du prisen. Til forskel fra andre rejseudbydere, kommer der ingen overraskelser eller skjulte gebyrer

- er prisen altid konkurrencedygtig, hvilket er årsagen til, at vi kan tilbyde prisgaranti

Har du spørgsmål?

Emocean Travel samarbejder med flere forskellige liveaboard-selskaber, samt med mange professionelle dykkercentre med skandinaviske instruktører. Udover de opslåede kommende ture, som du kan finde her på siden, kan vi hjælpe dig med at opfylde præcis det dykkereventyr som du drømmer om.

Vi vil sørge for, at du kan komme billigst og mest bekvemt afsted til dit dykkerparadis, og kan sammensætte alt efter dine ønsker og behov.

DEL GERNE DENNE REJSE

Oplev den afslappende atmosfære på Liveaboard

Turene er generelt lavet til dykkere, hvor der er fuld fokus på dykning, afslapning og ikke mindst, en rigtig god måde, at møde andre dykkere på, som deler din egen interesse.

Du får de bedste dykkeroplevelser, og på samme tid, kommer du helt ned i gear på en liveaboard. Du skal intet andet end at lade os sejle dig fra det ene fantastiske dykkersted til det næste, og blot nyde de spændende dyk.

Maden om bord er altid god og varierende. Buffeten har et stort udvalg af kød, fjerkræ, fisk, pasta, ris, grøntsager og forskellige salater. Friske frugter og små snacks er til rådighed hele dagen. Er du vegetar, eller har andre specielle ønsker, bedes du fortælle herom ved bookingen så vi kan give kokken besked. Vand, sodavand, te, kaffe & snacks er inkluderet, og tilgængelig 24 timer i døgnet. Alkohol kan købes på båden.

Alle kahytter har eget bad/toilet & aircondition med plads til 2-3 personer.

På øverste etage findes soldæk, hvor der er rig mulighed for solbadning og afslapning. I loungeområderne, kan man altid kan blive nedkølet hvis behovet opstår.

Det er ikke helt uden grund, at “Eat, sleep, dive, REPEAT” er mottoet på en Liveaboard! 

Husk at du også har mulighed for at tage dykkercertifikater igennnem Emocean Travel på de fleste rejser. Kontakt os for mere info.

Book turen her

Flere rejser

Tag med på Københavns dykkerskole's grupperejse til Sharm el Sheik, og få et dykkercertifikat med i købet....
7 dage på luksus liveaboard + 7 dage på land i det smukke ø-rige PALAU...
Nord & Brothers med båden Nouran fra Red Sea Explorers. Ruten stopper ved de bedste af de nordlige vrag og ved Brothers øerne, hvor der er chance for at se hajer...
Vi sejler Nord. Vi stopper ved de bedste af de nordlige vrag inklusiv ss Thistlegorm og ved Abu Nuhas.... Turen er egnet for både rekreative & tekniske dykkere...
Nord & Brothers med båden MV Nouran fra Red Sea Explorers. Ruten stopper ved de bedste af de nordlige vrag inklusiv ss Thistlegorm og ved Brothers øerne.
En af de mest populære liveaboards i Rødehavet og den aller bedste periode på året. Den såkaldte BDE-rute. SKAL OPLEVES!
I samarbejde med DYKFORALLE sejler vi langt syd på i Egypten – faktisk ikke ret langt fra grænsen til Sudan....
Vi sejler langt syd på i Egypten – faktisk ikke ret langt fra grænsen til Sudan....
Ruten inkluderer nogle af de bedste vrag i Det Røde Hav, herunder Thistlegorm. På turen besøger vi også kendte steder som Blue Hole og Canyon.....
Over 7000 små koraløer udgør Maldiverne som ligger sydvest for Indien. En ren Paradis Liveaboard.
Vi sejler langt ud på Stillehavet til Socorro som byder på verdensklassedykning med storvildt som mantarokker, hammerhajer, galapagos hajer, silkehajer, pukkelhvaler og gråhvaler....
Du dykker i huler, mangrovesumpe og fjorde omkring ubeboede øer i aller bedste Robinson Crusoe-stil - Raja Ampat har det hele!